Tehnologie

Un comunicat de presă de 25 milioane de dolari

De ce ați făcut clic pe acest articol? Pun pariu că titlul avea ceva de-a face cu asta. Atât de multe comunicate de presă afișează titluri plictisitoare ("Compania noastră urmează să participe la o conferință de vânzări obscură undeva") și chiar mai multă copie fără viață în corpul lansării. Aceasta nu este povestea care se termină pe prima pagină a New York Times . Nu este genul de lucruri despre care se vorbește despre The View.

Shorter Is Better

Multe companii și indivizi consideră că un comunicat de presă este o ocazie de a da orice fapt conștient despre organizație - când ai fost fondat, numele intermediar și hobby-urile CEO-ului, viziunea companiei. Acest lucru este pur și simplu greșit; un comunicat de presă ca acesta este echivalentul opririi unei persoane într-un lift, înmânarea lui cu o copie a romanului tău și cerând ca el să citească totul în fața ta. În schimb, tratați un comunicat de presă ca un teaser sau pitch pitch - ceva ce ați putea spune confortabil cuiva în aproximativ 30 de secunde până la un minut. Dacă trebuie să oferiți mai multe informații, puteți să vă conectați întotdeauna la un fișier PDF bogat în informații sau la o versiune mai lungă pe site-ul dvs. web.

"Un comunicat de presă bun ar trebui să fie cuprins între 200 și 400 de cuvinte", spune Todd Pree, proprietar al Mass Media Distribution LLC. "Cu cât este mai scurtă, cu atât mai bine. reporterii au excitat și au cerut un interviu. "

Așa cum nu ați da cuiva o prelegere de trei ore pentru a obține un număr de telefon la bar, nu aveți nevoie de o versiune de 1 000 de cuvinte pentru a obțineți rezervat la o emisiune radio sau TV. Păstrați-l scurt, precis și intrigant; respectarea timpului jurnalistului. De exemplu, verificați această versiune foarte tipică, care arată modul în care tacticile personale de buzunar vă pot ajuta să vă păstrați slujba într-o economie proastă. Nimeni din mass-media nu a îngrijit și răspunsul a fost minim.

Acum verificați această a doua încercare cu un unghi nou. Declarația încă se referă la problemele legate de recesiune / locuri de muncă, însă acum sugerez să renunțe la muncă dacă munca este mai puțin decât ideală. Mass-media a descoperit acest lucru neobișnuit și răspunsul a fost masiv. Consultați segmentul rezultat pe ABC News.

Iată o versiune recentă pentru un client al meu - un antrenor personal cheamă spectacolul realist "Cel mai mare pierdere" pentru portretizarea obiectivelor de fitness inexacte și nerealiste. Răspunsul de la mass-media a fost, în mod previzibil, bun, cu apeluri venite de la un ABCNews. com reporteri și radiouri.

Păstrați-o ușor

Respectați regulile de comunicare adecvate - nu înseamnă că firma dvs. sau produsul dvs. este "cel mai bun" sau "celebru în întreaga lume" sau orice altceva amator.Dacă produsul dvs. este cu adevărat renumit la nivel mondial, nu ar trebui să spuneți acest lucru. Și dacă nu este, nu pretindeți că este - acest lucru va deranja doar jurnaliștii. De asemenea, furnizați informații de contact clare în comunicatul dvs.: un număr de poștă electronică și un număr de telefon funcționează cel mai bine. Nu doriți ca o broșură TV să trebuiască să treacă prin sute de documente doar pentru a afla cine să contacteze - nimeni nu are răbdarea pentru asta.

Capitalizați pe traficul motorului de căutare pe termen lung

Mulți oameni trimit în aceste zile comunicate de presă parțial pentru a stimula traficul. Un comunicat de presă poate fi o modalitate excelentă de a mări traficul organic obținut de la Google și de la alte motoare de căutare. De asemenea, majoritatea serviciilor de presă petrec mult timp în optimizarea motoarelor de căutare și sunt foarte bune în rezultatele căutării.

Potrivit VisiblePR. com, un instrument de optimizare a motoarelor de căutare gratuite pentru comunicatele de presă, corpul dvs. de presă ar trebui să conțină 3 până la 5 procente de cuvinte cheie. Deci, dacă eliberarea dvs. este despre controlul armei și copia corpului are o lungime de 100 de cuvinte, expresia "controlul armei" ar trebui să fie acolo de cel puțin trei ori, dar nu mai mult de cinci ori.

Titlul comunicatului de presă, pe de altă parte, poate avea o densitate de cuvinte cheie de până la 15% până la 20%. De exemplu, "organizațiile se luptă pentru a proteja drepturile de a doua modificare" este un titlu teribil, deoarece controlul armei nu este chiar acolo. Titlul "Organizare combate controlul armei" are mult mai multe șanse să determine o plasare cu succes în motorul de căutare.

În afară de traficul ecologic, optimizarea motorului de căutare va avea ca rezultat, de asemenea, rezervări de radio și TV, după câteva luni după eliberarea dvs. și mult după ce ați uitat. O agendă de dimineață văzută la televizor poate căuta pe Google pentru "experți în controlul armelor" doar pentru a vă găsi pe prima pagină publicația dvs. bine scrisă, informată și informativă. Tu ar fi persoana perfectă pentru ea să contacteze, așa că fi pregătită în orice moment pentru acel apel telefonic.

Persistența este o cheie

După cum explică Pree: "Este nevoie de mai multe încercări pentru a finaliza mesajul dvs. pentru a deveni interesant ... Majoritatea clienților pe care i-am prezentat în mass-media au fost rezultatul mai multor comunicate de presă au fost rafinate în mod constant. "

Dacă într-adevăr credeți într-un comunicat de presă, nu vă fie teamă să rămâneți pe ea o vreme. Mi-a luat mai multe încercări cu comunicatul de presă "Renunți-vă la slujbă într-o recesiune" - a treia încercare, indiferent de motiv, a dus la o furtună de articole de ziar, interviuri radio și chiar o apariție de televiziune pe ABC News. Dacă rămâneți acolo, puteți obține mai multă presă decât asta. Persistența este crucială.